Откровение на Йоан 8:5

GNT (NA27): καὶ εἴληφεν ὁ ἄγγελος τὸν λιβανωτόν καὶ ἐγέμισεν αὐτὸν ἐκ τοῦ πυρὸς τοῦ θυσιαστηρίου καὶ ἔβαλεν εἰς τὴν γῆν καὶ ἐγένοντο βρονταὶ καὶ φωναὶ καὶ ἀστραπαὶ καὶ σεισμός
НОВ 2007: И взе ангелът кадилницата, напълни я от огъня от олтара и хвърли към земята и настанаха гръмове и гласове, и светкавици и трус.

Цариградски 1871: И взе ангелът кадилницата, и напълни я от огъня на олтаря, и хвърли на земята; и станаха гласове и гръмове и светкавици и трус.
Протестантски 1940: И ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от олтара и хвърли огъня на земята; и настанаха гръмове и гласове, светкавици и трус.
Православен 1992: Ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от жертвеника и я хвърли на земята; тогава се появиха гласове, гръмотевици, светкавици и трус.
WBTC 2000: Тогава ангелът взе кандилото, напълни го с огън от олтара и го хвърли на земята. чуха се гръмотевици и тътен, блеснаха светкавици и земята се разтресе.
ББД 2000: И ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от жертвеника и хвърли огъня на земята; и се чуха гръмове и гласове, светкавици и земетръс.
Верен 2002: И ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от олтара и я хвърли на земята; и настанаха гръмове и гласове, и светкавици, и земетресение.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.