Откровение на Йоан 13:2

GNT (NA27): καὶ τὸ θηρίον ὃ εἶδον ἦν ὅμοιον παρδάλει καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς ἄρκου καὶ τὸ στόμα αὐτοῦ ὡς στόμα λέοντος καὶ ἔδωκεν αὐτῷ ὁ δράκων τὴν δύναμιν αὐτοῦ καὶ τὸν θρόνον αὐτοῦ καὶ ἐξουσίαν μεγάλην
НОВ 2007: И звярът, който видях, приличаше на леопард, и краката му като на мечка, устата му като уста на лъв; и даде му драконът силата си, и трона си, и власт голяма.

Цариградски 1871: И зверът когото видех приличаше на рис, и краката му беха като на мечка, и устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, и престола си, и власт голема.
Протестантски 1940: И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.
Православен 1992: Звярът, който видях, приличаше на леопард; нозете му бяха като на мечка, а устата му – като уста на лъв; и даде му змеят силата си, и престола си, и голяма власт.
WBTC 2000: Звярът, който видях, приличаше на леопард, но лапите му бяха като на мечка, а устата му – като на лъв. Змеят даде на звяра силата си, престола си и голяма власт.
ББД 2000: И звярът, който видях, приличаше на леопард, а краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят му даде силата си, престола си и голяма власт.
Верен 2002: И звярът, който видях, приличаше на леопард и краката му бяха като на мечка, устата му – като уста на лъв; и змеят му даде силата си, престола си и голяма власт.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.