Откровение на Йоан 13:7

GNT (NA27): καὶ ἐδόθη αὐτῷ ποιῆσαι πόλεμον μετὰ τῶν ἁγίων καὶ νικῆσαι αὐτούς καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ πᾶσαν φυλὴν καὶ λαὸν καὶ γλῶσσαν καὶ ἔθνος
НОВ 2007: И даде му се да прави война против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, и език, и народ.

Цариградски 1871: И даде му се да направи бой със светиите и да ги победи; и даде му се власт над всеко племе и език и народ.
Протестантски 1940: И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.
Православен 1992: И даде му се да воюва против светиите и да ги победи; даде му се власт над всяко коляно, език и народ.
WBTC 2000: Разрешено му бе да воюва против Божиите святи хора и да ги победи; дадена му бе власт над всяко племе, раса, език и народ.
ББД 2000: И му бе позволено да воюва против светиите и да ги победи; и му бе дадена власт над всяко племе, език и народ.
Верен 2002: И му се даде да воюва против светиите и да ги победи; и му се даде власт над всяко племе и народ, и език, и нация.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.