Откровение на Йоан 22:14

GNT (NA27): μακάριοι οἱ πλύνοντες τὰς στολὰς αὐτῶν ἵνα ἔσται ἡ ἐξουσία αὐτῶν ἐπὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς καὶ τοῖς πυλῶσιν εἰσέλθωσιν εἰς τὴν πόλιν
НОВ 2007: Благословени умиващите дрехите си, за да бъде правото им над дървото на живота и през портите да влязат в града.

Цариградски 1871: Блажени които изпълняват неговите заповеди, за да имат власт над дървото на живота, и да влезат през портите в града.
Протестантски 1940: Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
Православен 1992: Блажени са, които изпълняват заповедите Му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите.
WBTC 2000: Благословени са онези, които изпраха робите си. Те ще имат право да ядат от дървото на живота, да минат през портите и да влязат в града.
ББД 2000: Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота и да влязат през портите на града.
Верен 2002: Блажени тези, които изперат дрехите си, за да имат право на дървото на живота и да влязат през портите в града.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.