Йоан 7:23

GNT (NA27): εἰ περιτομὴν λαμβάνει ἄνθρωπος ἐν σαββάτῳ ἵνα μὴ λυθῇ ὁ νόμος Μωϋσέως ἐμοὶ χολᾶτε ὅτι ὅλον ἄνθρωπον ὑγιῆ ἐποίησα ἐν σαββάτῳ
НОВ 2007: Ако обрязване приеме човек в събота, за да се не наруши закона Мойсеев, на Мен ли се гневите, защото напълно човек здрав направих в събота.

Цариградски 1871: Ако в събота приима человек обрезване за да се не наруши законът Моисеев, на мене ли се гневите защото цел человек оздравих в събота?
Протестантски 1940: Ако се обрязва човек в събота, за да се не наруши Моисеевия закон, на Мене ли се гневите за гдето изцяло оздравих човек в събота.
Православен 1992: Ако в събота човек приема обрязание, за да не бъде нарушен Моисеевият закон, – на Мене ли се гневите, задето цял човек здрав направих в събота?
WBTC 2000: След като човек може да бъде обрязан в събота, за да се спази Моисеевия закон, защо тогава ми се гневите за това, че съм излекувал цялото тяло на човек в събота?
ББД 2000: Ако се обрязва човек в събота, за да не се наруши Мойсеевият закон, на Мен ли се гневите за това, че напълно изцелих човек в събота?
Верен 2002: Ако човек приема обрязване в събота, за да не бъде нарушен Моисеевият закон, на Мен ли се гневите за това, че изцяло оздравих човек в събота?

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.