Йоан 13:5

GNT (NA27): εἶτα βάλλει ὕδωρ εἰς τὸν νιπτῆρα καὶ ἤρξατο νίπτειν τοὺς πόδας τῶν μαθητῶν καὶ ἐκμάσσειν τῷ λεντίῳ ᾧ ἦν διεζωσμένος
НОВ 2007: После наля вода в умивалника и започна да мие нозете на учениците и да изтрива с престилката, с която бе препасан.

Цариградски 1871: После нале вода в омивалницата, и начна да омива нозете на учениците и да ги отрива с престилката с която бе препасан.
Протестантски 1940: После наля вода в умивалника и почна да мие нозете на учениците и да ги изтрива с престилката, с която бе препасан.
Православен 1992: после наля вода в умивалника и почна да мие нозете на учениците и да ги отрива с убруса, с който бе препасан.
WBTC 2000: След това наля вода в един леген и започна да мие краката на учениците и да ги бърше с кърпата, завързана на кръста му.
ББД 2000: После наля вода в умивалника и започна да мие краката на учениците и да ги изтрива с престилката, с която беше препасан.
Верен 2002: После наля вода в умивалника и започна да мие краката на учениците и да ги изтрива с кърпата, с която бе препасан.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.