Йоан 15:5

GNT (NA27): ἐγώ εἰμι ἡ ἄμπελος ὑμεῖς τὰ κλήματα ὁ μένων ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν αὐτῷ οὗτος φέρει καρπὸν πολύν ὅτι χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν
НОВ 2007: Аз съм лозата, вие пръчките; оставащият в Мен и Аз в него, той плод дава много; защото, отделени от Мен, не можете да направите нищо.

Цариградски 1871: Аз съм лозата, вие пръчките: който пребъдва в мене, и аз в него, той принося плод много; защото без мене не можете нищо да сторите.
Протестантски 1940: Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мене, и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мене, не можете да сторите нищо.
Православен 1992: Аз съм лозата, вие пръчките; който пребъдва в Мене, и Аз в него, той дава много плод; защото без Мене не можете да вършите нищо.
WBTC 2000: Аз съм лозата, а вие сте пръчките. Който остане в мен и аз – в него, ще даде много плод, защото без мен не можете да направите нищо.
ББД 2000: Аз съм лозата, вие сте пръчките; който остава в Мен и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мен, не можете да направите нищо.
Верен 2002: Аз съм лозата, вие сте пръчките; който стои в Мен и Аз – в него, той дава много плод; защото, отделени от Мен, не можете да направите нищо.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.